Antwerpen Centraal verkozen tot meest romantische station

Antwerpen Centraal verkozen tot meest romantische station
Antwerpen Centraal Foto: Wim Kempenaers
Antwerpen Centraal mag zich het meest romantische treinstation van Europa noemen. Volgens boekingssite Hotels.com beschikt het gebouw over een perfect decor om afscheid van elkaar te nemen.

De site beoordeelde verschillende stations op hun architecturale aantrekkelijkheid en daar kwam Antwerpen Centraal als beste uit. Gare Du Nord in Parijs staat op de tweede plaats, en het Londense King’s Cross Station sluit de top drie. Dit laatste station staat volgens de site op de derde plaats omdat er een magische sfeer hangt. Op perron 9, spoor 3 en 4 kan je immers de Zweinsteinexpress – de trein van Harry Potter – nemen.

Amsterdam Centraal prijkt op de vierde plaats en dan vooral vanwege het Grand Café Restaurant bij perron 2. Dit was vroeger een wachtplaats voor mensen die een treinticket voor in de eerste klasse hadden gekocht. Hotels.com prijst het station aan als ‘een van de mooiste historische monumenten van de stad.’

Bahnhof Friedrichstrasse in Berlijn staat op de vijfde plaats wegens het hartverscheurende verleden. Voor de val van de Berlijnse muur, was dit het laatste station voor de grens met het westen van de stad. Hier moesten veel mensen afsheid nemen van hun geliefde, vrienden en familie.

De top vijf:

1. Antwerpen Centraal

2. Gare du Nord, Parijs

3. King’s Cross Station, Londen

4. Centraal Station, Amsterdam

5. Bahnhof Friedrichstrasse, Berlijn


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s